De goedkoopste 21 inch iMac aanbieding geselecteerd. Een 21 inch iMac kopen is nog nooit zo goedkoop geweest.

Review iMac 21 inch

De nieuwe iMac bekeken. We hebben Apple's nieuwste wonderkind onder de loep genomen en de conclusie is: Geweldig!


De nieuwe iMac – een absolute upgrade

De nieuwe iMac is geïntroduceerd in 2013 als een algehele upgrade ten opzichte van het vorige model dat dienst deed sinds 2007. Niet alleen het design van de iMac is vernieuwd, ook de performance is sterk verbeterd. Apple borduurt voort op de Intel processoren, een trend die sinds 2006 is ingezet.

Het uiterlijk

Het design van de iMac is verbeterd ten opzichte van het vorige model. De computers zijn dunner en lichter geworden, ten komt de mobiliteit ten goede. Maar vooral het uiterlijk is verbazend. Elke keer als we denken dat het niet beter kan, komt Apple weer met een verassing.  Het nieuwe model heeft geen optische drive (DVD/CD) en de SD-kaart poort is verplaatst naar de achterkant. Dit heeft als resultaat dat de rand van de iMac nog smaller is, daardoor is de beleving van de grootte van het scherm nog indrukwekkender. Ook lijkt het erop dat de glans op het scherm minder is geworden en dat de kleuren nog levendiger zijn geworden. Al met al is de computer een lust voor het oog en misstaat op geen enkele werkplek.

Opvallende nieuwigheden

De meest interessante upgrade is de zogenaamde Fusion Drive. Deze combinatie van een traditionele harde schijf en het razendsnelle SSD geheugen zorgt ervoor dat de meest gebruikte data altijd erg snel voorhanden is. De keuze voor deze combinatie komt voort uit het feit dat een volledig SSD geheugen nog te duur is voor de grote opslagcapaciteit die de iMac biedt. De Fusion Drive software verdeelt constant de benodigde data over de twee opslagmedia. Als Fusion Drive verwacht dat data snel voorhanden moet zijn, zorgt het ervoor dat het op het SSD geheugen opgeslagen wordt. De minder relevant geachte gegevens worden op de tragere, traditionele harde schijf opgeslagen. De resultaten zijn werkelijk verbluffend, het lijkt erop dat de iMac volledig gebruik maakt van SSD geheugen. Een geweldige nieuwigheid! Een tweede voordeel is het zogenoemde Target Display. Aangesloten op een andere Mac, door middel van Thunderbolt, kan de iMac fungeren als een tweede monitor. Hiervoor zou je een tweede monitor kunnen aanschaffen maar door de kwaliteit van het scherm en de optie om de iMac nog steeds op zichzelf te gebruiken is deze functie een absolute blijver. Voor veeleisende gebruikers is deze functie belangrijk genoeg om mee te nemen in een koopbeslissing.

Het scherm

Voorzien van een Retina scherm is het beeld van de iMac erg scherp. De resolutie is door de Retina techniek verdubbeld ten opzichte van de vorige versie. Door de hoge resolutie is er een enorm werkblad voorhanden waarop meerdere applicaties gemakkelijk naast elkaar te gebruiken zijn. Het scherm doet het geweldig als televisie omdat het beeld ook op afstand vlijmscherp blijft. Door de anti-glans op het scherm is het in ruimtes met veel daglicht, ook als dit op het scherm valt, prima werken.

Prestaties

De absolute upgrade ten opzichte van vorige iMac modellen is de performance van de nieuwe iMac. Dankzij de laatste generatie Intel Haswell processoren en natuurlijk de overall verbeterde grafische performance is het echt een beest geworden! Zonder problemen kun je een spel spelen in een Windowed mode van 1920 bij 1080 pixels, Photoshop of andere Adobe software gebruiken en daarbij nog de standaard browser-, en mailfuncties blijven draaien. Zonder problemen! De combinatie van processor, grafisch vermogen en de Fusion Drive technologie zorgt ervoor dat het gebruik van de iMac zo vloeiend verloopt dat zelfs de zwaarste taken geen enkele invloed lijken te hebben. Ogenschijnlijk op zijn sloffen laat de iMac alle processen in elkaar overlopen. Een groot aandeel heeft Fusion Drive. De performance van een computer wordt bepaald door de zwakste schakel. In het verleden was dit vaak de traditionele harde schijf die de processor en het grafische rekenvermogen niet kon bijbenen. Door de slimme Fusion Drive kan de iMac met gemak het geweld van de overige componenten aan.

Windows

Ook een volledige installatie van Windows is geen probleem. Door de ingebouwde Bootcamp versie in OSX is het installeren van een 64-bits versie van Windows 7 of 8 een eitje. Bootcamp stelt je in staat om tijdens het opstarten van de Mac te kiezen tussen twee partities; het Mac besturingssysteem of het geïnstalleerde Windows besturingssysteem. Als Windows echt een onderdeel uitmaakt van je dagelijkse routine kun je er nog voor kiezen om Parallels aan te schaffen. Deze software voegt de twee besturingssystemen als het ware samen waardoor opnieuw opstarten niet meer nodig is. De Windows programma’s worden opgenomen tussen de Mac programma’s, hierdoor is er naadloos te werken met elk gewenst programma. Uiteraard is het ook mogelijk om een Windowed of fullscreen instantie van Windows te openen waardoor de volledige gebruikersinterface wordt omgetoverd tot een traditionele Windows omgeving.

Conclusie

Apple heeft met de nieuwe iMac zichzelf overtroffen. Het gemak waarop de iMac de strijd aangaat met de nieuwste software is verbluffend. Deze iMac staat garant voor jaren plezier. Wat betreft de prijs/kwaliteit verhouding is Apple nog steeds onovertroffen. De combinatie van design, bouwmaterialen, constructie en performance is de beste in de markt. Als all-in-one computer is de iMac het neusje van de zalm.  De enige, denkbare upgrade is de Mac Pro die sinds eind 2013 een volledige facelift is ondergaan. De vraag is echter of het prijsverschil van tussen de 1000 en 2000 euro de moeite waard is om hiervoor te kiezen. De iMac staat zijn mannetje en zal voor elke veeleisende gebruiker meer dan voldoende zijn om een verbluffende indruk te maken.

Apple iMac 21 inch - i5 2.7ghz

Apple iMac 21 inch aanbieding
  • 21.5 inch beeldscherm
  • 2,7 GHz Quad-Core Intel Core i5 processor
  • Resolutie 1920 x 1080
  • 8 GB (2 x 4GB) geheugen
  • 1 TB harde schijf
  • Iris Intel grafische chipset
  • Mac OS X

De prachtige Apple iMac. In 21 inch uitvoering met een Intel Core i5 2.7ghz processor.

Apple Apple iMac 21 inch - i5 2.7ghz
€1.187,00 tot €1.329,00 van 7 verkopers