De goedkoopste 27 inch iMac aanbieding geselecteerd. Een 27 inch iMac kopen is nog nooit zo goedkoop geweest.

Review iMac 27 inch

De iMac 27 inch, een beest van een desktop. Zoek de juiste iMac aanbieding en geniet 3 tot 5 jaar van deze topper.


Intro iMac 27 inch review

Het scheelde niet veel of Apple was er begin van deze eeuw niet meer geweest. Zonder Steve Jobs werden er slechts gemiddelde producten gemaakt. Maar nu, meer dan 10 jaar later, is Apple marktleider en de 27 inch iMac is een voorbeeld van hoe het wèl moet.
Vorig jaar heeft Apple het design veranderd, zoals ook in de 21 inch iMac review te lezen is. The nieuwe iMac is verbluffend om te zien en is onder de motorkap krachtiger dan ooit. Zonder twijfel durven wij te stellen dat er geen betere All-in-One desktop verkrijgbaar is.

Minimalistisch in alle opzichten

De eerste (die met die leuke kleurtjes) iMac was dik en een beetje lomp, toch kreeg Apple het voor elkaar om een volwaardige computer in een ouderwetse CTR-monitor te proppen. De nieuwe iMac is helemaal plat aan de voorkant en voorzien van een grote, gelamineerde glasplaat die ook de zwarte rand van het aluminium chassis bedekt. Het geheel is perfect geanodiseerd, behalve dan natuurlijk het reflecterende Apple logo.
De achterkant is een ander verhaal. Deze is rond gevormd en lijkt daarmee, van de zijkant gezien, op de romp van een ruimteschip. Als je van de zijkant kijkt, ziet de achterkant er wat bol uit maar gelukkig kijk je niet de hele dag tegen de zijkant van de computer aan.
De voet houdt alles recht met een maximale kanteling van 40 graden. Dus als je liever achter je bureau staat, dan kan je het scherm precies genoeg kantelen, samen met de kijkhoek is het precies genoeg. Het display van de nieuwe iMac aanbieding is ronduit geweldig. Haarscherp, perfect licht en een mooie, matte afwerking om reflecties te voorkomen. Het scherm is zelfs zo goed, dat professionele fotografen het zonder te calibreren, zo uit de doos, kunnen gebruiken.
Met het Retina scherm met een verbluffende resolutie van 2560 x 1600 pixels is het bijna niet meer nodig om een tweede scherm te gebruiken. Details zijn perfect zichtbaar en door de hoge resolutie is het werkblad enorm.

Constructie en poorten

De constructie is van hoge kwaliteit, zoals we dat van Apple producten gewend zijn. De afwerking is geweldig en de kwaliteit van het materiaal hoogstaand. Een maar is dat het aantal functionele poorten simpelweg niet toereikend zijn. Vier USB3.0 poorten zijn gewoon niet genoeg, er is teveel randapparatuur die via USB werkt. Zelfs als je het meegeleverde, draadloze toetsenbord en een Magic Mouse of Magic Trackpad draadloos gebruikt blijven er nog steeds een heleboel USB apparaten over die aangesloten moeten worden.

Twee Thunderbolt poorten zijn daarentegen weer onzin want er zijn maar twee apparaten die Thunderbolt gebruiken, het Apple display en dure, externe harde schijven. Daarnaast zijn deze poorten ontworpen om door te schakelen, dus waarom hebben ze er niet 1 opgeofferd en een extra USB poort aangesloten. Maar goed, voor zover de negativiteit.

Onder de motorkap

‚ÄčAls je kijkt naar een iMac, in plaats van de populaire Macbook Pro Retina, dan heeft dat waarschijnlijk twee redenen; geen behoefte aan mobiliteit en wel de behoefte aan kracht. De 27 inch iMac heeft beide; genoeg performance en door zijn gewicht weinig mobiliteit.

Apple heeft twee modellen; de 21 inch iMac en de 27 inch iMac. De componenten zijn bijna gelijk, behalve dan de processoren. Het 21 inch model heeft de 2.7 GHz Core i5, de 27 inch iMac heeft de 3.2GHz Core i5. Allebei worden ze standaard geleverd met 8GB werkgeheugen en worden uitgerust met een 1TB harde schijf (HDD). Een upgrade mogelijkheid is een 3.4GHz quad-core Core i5. Een andere mooie upgrade is de Fusion Drive. Standaard is de 27 inch iMac uitgerust met NVIDIA GeForce GTX 775M.

Fusion Drive

De Fusion Drive is een hybride harde schijf gecombineerd met een 128GB solid state drive (SSD). De Fusion Drive technologie zorgt voor een ideale balans tussen snelheid, opslagcapaciteit en prijs. De op zichzelf staande SSD-schijven met grote opslagcapaciteit zijn nog te duur om als optie te verkopen. De Fusion Drive zorgt voor dezelfde snelheid voor de veel gebruikte applicaties zonder dat er te weinig ruimte overblijft voor films, muziek en andere veelverbruikers.

iMac prestaties

De performance van de iMac is uitstekend. De iMac is echt heel erg snel. De enige keer dat een iMac in de problemen kan komen is bij games die bij een hoge framerate op de hoogste resolutie worden gespeeld. Als hier de resolutie wordt verlaagd naar een standaard 1920x1440 pixels, dan blijft de perfomance stabiel op ongeveer 33 frames per seconde. Dit is wel per spel verschillend. Er zijn zeker zware spellen die zelfs bij de hoogste resolutie zonder problemen kunnen worden gespeeld.

Door de 802.11ac technologie is de Wi-Fi verbinding geweldig. Als je je internetverbinding niet met een ethernet kabel aansluit is de Wi-Fi verbinding een prima alternatief. Ook de nieuwe Airport Extreme en Time Capsule zijn uitgerust met de 802.11ac techniek waardoor de snelheid van de data-overdracht stabiel blijft op 500MBps.

Voor ieder wat wils

De iMac is een perfect doordachte machine. Behalve de accu is de iMac compleet en erg gebruiksvriendelijk. Naast een voedingskabel heb je niets nodig om de iMac te gebruiken. Met Bluetooth 4.0 heb je een perfecte aansturing voor de muis, het toetsenbord en andere randapparatuur. Door de 802.11ac technologie is de overdrachtsnelheid via Wi-Fi uitstekend.

Als u een professionele gebruiker bent. De persoon die altijd een boel kracht en snelheid nodig heeft voor het werk dat u uitvoert dan is deze iMac de beste keuze. Zelfs het aansluiten van meerdere schermen, externe harde schijven en allerlei andere Apple apparatuur (iPhone, iPad) is geen probleem. De iMac presteert prima met tientallen browser tabs open en meerdere applicaties die tegelijk draaien. Al met al zul je met deze iMac nooit over prestaties teleurgesteld worden.

De enigen die in de problemen kunnen komen met de prestaties van deze iMac zijn professionals die tegelijk meerdere foto- en videobewerkingsprogramma’s gebruiken en daarbij meerdere, externe harde schijven gebruiken voor het weergeven van hele hoge resoluties. Voor deze gebruikers is de Mac Pro het enige alternatief.

iMac kopen: redelijke prijzen, dure upgrades

De basis van de iMac heeft een prima prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt echt veel waar voor je geld, in alle opzichten. Voor de meeste mensen is er niets beters beschikbaar, als u de juiste iMac aanbieding zoekt dan is de prijs te overzien. Wil je echter upgrades op de 4 standaard modellen dan kan het behoorlijk duur worden. Fusion Drive, meer geheugen, een snellere processor, alle upgrades tellen behoorlijk op bij het standaard bedrag. En hoewel de upgrades stuk voor stuk de moeite waard zijn is het de vraag of ze echt veel toegevoegde waarde hebben bovenop de standaard uitvoering. Die is tenslotte al bijna perfect, zo uit de doos.

Voordelen

 • Prachtig gemaakt
 • Geweldig beeldscherm, echt onovertroffen
 • Razendsnelle prestaties
 • Indrukwekkende specificaties, zo uit de doos

Nadelen

 • De prijzen van de upgrades zijn buiten proportie
 • Te weinig aansluitingen, vooral USB

Conclusie iMac Aanbieding

In vergelijking met andere desktops is de iMac duur maar het wordt gewoon niet beter. Beste desktop verkrijgbaar, punt uit.

Apple iMac 27 inch - i5 3.2ghz

Apple iMac 21 inch aanbieding
 • 27 inch beeldscherm
 • 3.2 GHz Quad-Core Intel Core i5 processor
 • 8 GB (2 x 4GB)geheugen
 • 1 TB harde schijf
 • NVIDIA GeForce GT 755M met 1GB geheugen

De prachtige Apple iMac. In 27 inch uitvoering met een Intel Core i5 3.2ghz processor.

Apple Apple iMac 27 inch - i5 3.2ghz
€1.755,05 tot €1.849,00 van 5 verkopers